Sök

Beaches of Fort Myers & Sanibel Island!

VÄLKOMMEN TILL THE BEACHES OF FORT MYERS & SANIBEL – Ö-PARADISET PÅ FLORIDAS VÄSTKUST.

I sydvästra Florida ligger den dolda pärlan The Beaches of Fort Myers & Sanibel, ett paradis av hundratals små öar där du kan få en aktiv semester men med lugnt tempo.

Det natursköna området är älskat för sina charmiga omgivningar och avslappnande atmosfär, samt de vackra villorna, som ligger som pastellfärgade pärlor på rad längs med stränderna – ”det gamla Florida” som invånarna själva beskriver det. De större öarna nås med bil, medan andra endast nås med båt eller sjöflygplan. Här kan man bada, paddla kajak, snorkla bland sjökor, fiska, cykla och åka på delfinsafari!

The Beaches of Fort Myers and Sanibel är känt för sina många förunderliga snäckor. På ön Sanibel kan man uppleva det populära Bailey-Matthews National Shell Museum året runt. Museet nämns i boken ”1000 Places To See Before You Die”, och döljer ett hav av snäckor från hela världen till exempel borrmusslor, konsnäckor och trumpetsnäckor.
Om du själv vill gå på jakt efter sällsynta snäckskatter är det mest sannolikt att hitta fina skal mellan maj och september, en timme före eller efter lågvatten. De bästa platserna att leta vid är Bowman’s Beach och Lighthouse Beach på Sanibel samt vid Cayo Costa, Big Hickory Island och Lovers Key State Park.

FORT MYERS
Fort Myers, även kallad City of Palms, är Lee Countys administrativa centrum. Staden har cirka. 65 000 invånare, men ses som en myllrande metropol med både ekologiska, historiska och kulturella sevärdheter. Den mysiga staden bjuder även på bra shopping, restauranger och nattliv. Det är även här som Thomas Edison och Henry Ford valde att bo när vintern i norra USA blev för mörk och kall.

FORT MYERS BEACH
Fort Myers Beach ligger på den norra spetsen av Estero Island. Härifrån har man utsikt över ön Sanibel och Mexikanska Golfen åt ena hållet och San Carlos Island och fastlandet åt andra hållet. Fort Myers Beach har en av områdets absolut bästa stränder – man skulle nästan kunna tro att man är i Karibien.
Fort Myers Beach är framför allt populärt bland familjer och många av de större hotellen har speciella aktiviteter för barn. Här finns även ett flertal restauranter, butiker och barer. Området är även en bra utgångspunkt för utflykter till de många olika sevärdheter destinationen har att bjuda på.

SANIBEL
Sanibel är en så kallad barriär-ö och ligger som en 1,5 mil lång skyddsremsa utanför Fort Myers. Här hittar man några av USA bästa stränder, alla naturligt bevarade. Det bästa sättet att upptäcka Sanibel är med cykel: Här finns allt som allt 4 mil cykelväg, vilket gör det enkelt och säkert att ta sig runt.
Här hittar vi även USAs största mangrove-ekosystem, vilket är hem till hundratals arter av fåglar och fiskar, delfiner, alligatorer, sjökor och pelikaner för att bara nämna några. Många av dem kan upptäckas på nära håll i J.N. ”Ding” Darling National Wildlife Refuge, där man kan ta sig runt på egen hand i bil, på cykel eller med kanot, eller delta vid en guidad rundtur.
På Sanibel råder en okommersiell och avslappnad atmosfär och de många lokala restauranter och butiker är populära bland öns invånare och besökare. Det bästa sättet av avsluta dagen är med en drink i handen medan man ser solen gå ner över Mexikanska golfen!

CAPTIVA
Captiva är Sanibels mindre syster – en klassisk skönhet, där bougainvillean kantrar vägen som tar dig in till hjärtat av ön. Livet på Captiva är lugnt och avkopplande. Här finns en härlig samling av restauranter, kaféer och butiker. Captiva är ett perfekt val både för en avkopplande semester och som startpunkt för “Island Hopping” mellan de små öarna utanför Fort Myers. Det tar ungefär en timme att köra till Captiva från centrala Fort Myers. Turen går via ön Sanibel. Du kan till exempel ta en båttur med Captiva Cruises som anordnar delfinsafari, stjärnskådarkryssning, solnedgångskryssning och en mängd båtturer som ger möjlighet att uppleva de kringliggande stränderna och naturområdena.

CAPE CORAL
En kort bilresa från Fort Myers stad och Thomas Edison och Henry Fords historiska vinterhem ligger Cape Coral. Ön är perfekt för den sin vill vara vid eller på vattnen under sin semester. Här finns fler kanaler än i Venedig och nästan alla hyrvillor har egen båt, som man självklart tar till stranden eller kvällens restaurangbesök.
Även fågelentusiaster trivs på Cape Coral, som har Floridas största bestånd av grävande ugglor. Tätt inpå djur och natur kommer man i Four Mile Cove Ecological Preserve – ett våtmarksområde med en vandringsled och kajakuthyrning.

BONITA SPRINGS
Strax söder om Fort Myers ligger Bonita Springs – ett fantastiskt resmål för ni som vill upptäcka den orörda naturen och njuta av lata dagar på den milslånga stranden. Bonita Springs utforskas med fördel på cykel eller i kajak eller kanot. En kort bilresa härifrån ligger Everglades, som kan utforskas på egen hand eller under en rundtur i träskbåt.

 

7 AKTIVITETER OCH UTFLYKTER MAN INTE BÖR MISSA:

-Fånga solens upp- och nedgång över havet!
Oavsett om du är en morgonmänniska eller nattuggla så är solens upp- och nedgång över Mexikanska Golfen en spektakulär upplevelse. Vid Fort Myers Beach kan man fånga fantastiska soluppgångar, medan solnedgångarna upplevs allra bäst på ön Captiva.

-Bli ett med naturen vid J.N. ‘Ding’ Darling National Wildlife Refuge!
J.N. ‘Ding’ Darling National Wildlife Refuge är USAs största mangroveekosystem. Upptäck djurlivet med bil, på cykel, i kajak, till fots eller ta en guidad tur: här häckar över 220 skyddade fågelarter, alligatorer och sjökor.

-Res tillbaka i tiden och besök Edison & Ford semesterhus!
Lär dig mer om Thomas Edison och Henry Fords uppfinningar och besök deras tidigare semestervillor som idag är museer öppna för allmänheten. Museerna berättar också historien om Fort Myers allra första bosättare, Calusa indianerna, liksom Koreshan invånarna och andra framstående pionjärer i Florida.

-Öluff – Florida Style!
Det bästa sättet att uppleva Fort Myers & Sanibel och de mer än 100 omgivande öarna är med båt. Hyr en egen båt, paddla kajak eller följ med på en guidad båtutflykt. Vissa av öarna är obebodda och helt täckta av mangroveträd, medan andra erbjuder fantastiska, ödsliga stränder, strandvillor och mysiga restauranger, missa inte Cabbage Key och laid back Gasparilla.

-Paddla i Calusa indianernas fotspår!
Paddla i grönskan och känn historiens vingslag när du ger dig ut i Calusa indianernas fotspår och den så kallade Great Calusa Blueway, där du kan utforska med än 30 mil av paddelvänliga vattenvägar.

-Prova fiskelyckan!
Från mars till juni samlas sporfiskare från hela världen för att fiska tarpon. Det bästa stället för sportfiske i området är vid  sydspetsen av Boca Grande – det sk Boca Grande Pass, även kallad ”Tarpon Fishing Capital of the World”.

-Cabbage Key Inn- Tapeter till tusen!
I Pine Island sundet ligger den lilla ön Cabbage Key – ett absolut måste när man semestrar i regionen. Den lilla ön är ett naturparadis, med vackra gångstigar som tar dig runt från ena sidan till den andra. Mest spektakulärt på ön är Cabbage Key Inn – restauranten där väggarna är täckta av dollarsedlar! Innan turisterna upptäckte ön var Cabbage Key Inn mest befolkat av fiskare, som övernattade och åt här när de var ute på flera dagars fiske. Var fångsten god lämnade men en dollar med sitt namn på som kredit, skulle fångsten vara sämre när man kom tillbaka. Denna sed har turisterna tagit över och dollarsedlar till ett värde av 10 000 USD försedda med gästernas namn tapetserar väggar och tak inne i den lilla restauranten.

Kontakta oss redan idag på 040-456930 [email protected] så hjälper vi er gärna planera er semester!

TA SIG HIT
Närmaste flygplatsen är Fort Myers egna flygplats, RSW.
Tampa och Miami ligger ca. 2,5 timmes bilfärd härifrån.
Orlando ca. 3 timmar.

Vill ni förlänga/förkorta/justera er resa? Ring oss gärna så skräddarsyr vi er resa enligt era önskemål!

RING OSS FÖR BOKNING OCH ÖVRIG INFORMATION 040-456930

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning & prisändring.

Kontakta oss gärna för personlig hjälp.

*Delbetala räntefritt upp till 12 månader, uppläggningsavgift på 295:- per köp tillkommer (villkor).

» Reseförfrågan: Skicka en förfrågan
» Email:
» Telefon: 040-45 69 30

  • Ring oss gärna vardagar!

    040-45 69 30Paketresor 09.00 - 17.00 (lunch 12-13)Flygsupport 10.00 - 15.00 (lunch 12-13)
  • Kontakt via e-post

  • Gå med i vårt Nyhetsbrev

  • Skicka en reseförfrågan