Sök

Viktig information inför resan

Här presenterar vi information om bland annat reseförsäkring och visum. Har ni frågor som ni inte hittar svar på nedan? Kontakta oss vänligen.

Online check-in

Du kan checka in och välja sittplats före avgång på de flesta bolag. Kontrollera vad som gäller för det flygbolag du önskar checka-in på.

Extra säkerhetskontroll vid resor till USA

På bland annat Arlanda har ytterligare kontroll av passagerare till USA införts. Vi rekommenderar att ni infinner er minst 3 timmar innan avresa.

Inresa till USA – Utökade säkerhetsrutiner fr o m 12 januari 2009

Viktig information vid inresa till USA. Från och med den 12 januari 2009 måste alla medborgare som omfattas av Visa Waiver-programmet – däribland Sverige – inneha ett inresetillstånd av ESTA (Electronic System for Travel Authorization) vid inresa till USA.
Märk väl att ett inresetillstånd från ESTA inte garanterar att ni beviljas inresa till USA. Inresetillstånd av ESTA ger endast tillstånd för flygbolaget/transportören att tillåta resenären att flyga/resa till/via en amerikansk flygplats.
Ni kan registrera/ansöka om inresetillstånd via ESTA:s hemsida genom att klicka här. Vi rekommenderar alla USA-resenärer att registrera/ansöka i mycket god tid innan avresa. Det är även möjligt att ansöka om inresetillstånd från ESTA för resor som påbörjas innan den 12 januari 2009.
Kontakta Amerikanska ambassaden i Stockholm för mer information om ESTA.
The Department of Homeland Security rekommenderar att ansökan lämnas in minst 72 timmar innan avresa.

Visum

Om ni har frågor angående visum rekommenderar vi att ni kontaktar Visum Service på 08 – 662 73 20.

Reseförsäkring

AOB Travel samarbetar med Solid Reseförsäkringar. De erbjuder ett brett sortiment av försäkringar för privatresor. Läs mer här eller ring oss på 040-456930 för mer information.

Bagageförsäkring

AOB Travel samarbetar med Solid Reseförsäkringar. De erbjuder ett brett sortiment av försäkringar för privatresor. Läs mer här eller ring oss på 040-456930 för mer information.

Reseinformation från UD

Följ gärna UD’s rekommendationer om vilka länder som de avråder att resa till genom http://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/

  • Ring oss gärna vardagar!

    040-45 69 30Paketresor 09.00 - 17.00 (lunch 12-13)Flygsupport 10.00 - 15.00 (lunch 12-13)
  • Kontakt via e-post

  • Gå med i vårt Nyhetsbrev

  • Skicka en reseförfrågan