Sök

Viktig information till er som reser till/via USA

Inresetillstånd till USA

För att resa till/via USA krävs att du ansöker om inresetillstånd (ESTA, Electronic System for Travel Authorization).

Amerikanska myndigheter kräver att alla passagerare som uppfyller kraven för att få resa under “Visa Waiver Program” ansöker om inresetillstånd (ESTA) online senast 72timmar före avresa. Ett godkänt ESTA gäller i 2 år och för flera inresor till USA. Om du förnyar ditt pass, så måste en ny ESTA-ansökan göras. Vid incheckning kontrollerar flygbolaget att du har ett godkänt ESTA från den information som avläses elektroniskt från passet. Om passuppgifterna du lämnat i ESTA-ansökan inte stämmer överens med det som avläses elektroniskt från passet så nekas du inresa till USA. Det är passagerarens ansvar att ansöka och erhålla ett ESTA. Flygbolagen kan inte checka in passagerare som reser under Visa Waiver Program och som inte har ett godkänt ESTA.

Nya regler from 21 januari 2016 gällande personer som har rest till Syrien, Sudan, Iran, Irak efter 1 mars 2011 eller vars nationalitet också är från dessa länder måste ansöka om visum. För fullständig information kontakta Amerikanska Ambassaden eller besök deras hemsida se.usembassy.gov

Om du inte har ansökt om ett ESTA ännu, kan du göra det här

Passageraruppgifter och adress första natten

Alla flygbolag registrerar före avresa passuppgifter samt information om passagerarnas adress för den första natten i USA (APIS). OBS gäller ej amerikanska medborgare eller innehavare av Green Card. Vi rekommenderar att du registrerar nödvändig information direkt på respektive flygbolags hemsida- så sparar du tid på flygplatsen.

  • Ring oss gärna vardagar!

    040-45 69 30Paketresor 09.00 - 17.00 (lunch 12-13)Flygsupport 10.00 - 15.00 (lunch 12-13)
  • Kontakt via e-post

  • Gå med i vårt Nyhetsbrev

  • Skicka en reseförfrågan