Sök

MAURITIUS

Se framför dig paradisstränder med vackra palmer och 25-gradigt vatten, med ren och klar luft och vackra solnedgångar i Indiska Oceanen. På Mauritius kan man ha lata dagar i solen eller ge sig ut på utflykter på ön som är full av historia, kultur och traditioner.  

Mauritius är beläget strax öster om Afrika och Madagaskar och ön är omsluten av korallrev som bryter av oceanens vågor. Det azurblå havet, de ljumma nätterna och fina stränderna gör resmålet till en riktig paradisö.  

Spelar man golf finns här 9-10 håls banor som håller bra klass, inte minst mästerskapsbanan Heritage Golf på sydkusten i Bel Ombre som är högt rankad i världen.  

Vi kan även hjälpa till med allt som rör vigsel om ni vill gifta er på denna sagolik paradisö. Läs mer

Mauritius är en året-runt-destination utan några extrema temperatur- och väderförändringar. Under november-april ligger medeltemperaturen på mellan 22-27 grader och i maj-oktober ligger medeltemperaturen på runt 24 grader. 

Det mauritiska köket är en salig blandning av det kinesiska, franska, indiska, kreolska och arabiska köket och garanterar fina kulinariska upplevelser. I synnerhet på de högre rankade hotellen så är mat- och dryckesutbudet och kvalitén mycket hög.

Intressant fakta om Mauritius: 

Statsskick: Parlamentarisk republik 

Huvudstad: Port Louis 

Befolkning: ca 1,2 miljoner invånare 

Areal: 2040 km2 

Språk: Engelska är det officiella språket men man talat även kreol, franska och hindi.

Valuta: Mauritisk rupie (MUR), 100 MUR är idag ca 22-23 SEK. 

Dricks: Dricks är inte obligatoriskt på något vis men är mycket uppskattat då befolkningen är relativt fattig. 

Religion: Hinduism är största religion följd av kristendom och islam. 

Geografi: Mauritius ligger i Indiska Oceanen ca 800 km öster om Madagaskar. Ön Mauritius är en vulkanö och till staten Mauritius hör också ön Rodrigues som ligger cirka 600 km öster om huvudön. 

Tidszon: UTC +4. Ex. när klockan är 12.00 i Sverige (under sommartid) är den 14.00 på Mauritius.

Dricksvatten: Kranvatten sägs gå att dricka, men vår rekommendation är att man dricker vatten på flaska. Undvik istärningar i barer och på restauranger ute i samhället.  

Elektricitet: 220 volt. De flesta hotell har uttag både enligt europeisk standard och brittisk standard.

När skall man resa till Mauritius? 

Mauritius kan man resa till året runt. Vintermånaderna ligger mellan juli-september med en medeltemperatur på 22-27 grader på dagen och mellan 15-20 grader om natten.
Från 1 maj till 30 sep kan man få riktigt låga priser på resan då hotellen ofta har mycket generösa rabatter. Hör med oss när ni ska planera er resa till Mauritius. De hetaste månaderna är januari-april med dagstemperaturer på upp till 30-32 grader. Under dessa månader kan man överraskas av tropiska stormar (cykloner) och regn. Resten av året är Mauritius behagligt varmt med dagstemperaturer omkring 30 grader. 

När bör man boka resa till Mauritius? 

Försök boka minst 6 månader i förväg. Om man planerar en resa till jul och nyår bör man boka minst 10-11 månader innan för att erhålla så lågt pris som möjligt.
Under höst-, sport- och påsklovet bör man boka resan minst 8-10 månader innan. 

Kontakta oss gärna med er reseförfrågan!

RING OSS FÖR BOKNING OCH ÖVRIG INFORMATION 040-456930

» Reseförfrågan: Skicka en förfrågan
» Email:
» Telefon: 040-45 69 30

  • Ring oss gärna vardagar!

    040-45 69 30Paketresor 09.00 - 17.00 (lunch 12-13)Flygsupport 10.00 - 15.00 (lunch 12-13)
  • Kontakt via e-post

  • Gå med i vårt Nyhetsbrev

  • Skicka en reseförfrågan