Sök

Barcelona – Weekend, fotboll och mycket mer

Spanien

I den kosmopolitiska medelhavsstaden Barcelona, Kataloniens huvudstad, finns rester från romartiden, medeltida kvarter och de vackraste exemplen på jugend och modernism från 1900-talet. Det är inte förvånande att Unesco har fört upp byggnader av de katalanska arkitekterna Antoni Gaudí och Lluís Doménech i Montaner på världsarvslistan.

Staden Barcelona, som grundades redan på romartiden, har under historiens mångskiftande lopp haft ett välstånd som avspeglas i de många byggnaderna av kulturhistoriskt och konstnärligt värde. Staden främjar än idag ett rikt, nyskapande konstliv. Det breda kulturutbudet består av museer, utställningar, skulpturer i stadsmiljön … och ett fullmatat program med musik, teater och dans.

Även folkkulturen lever i Barcelona, med djupt förankrade traditioner som Fiestas de la Mercè och folkfesterna i stadsdelarna Gràcia, Sants och Poblenou. Där kan man uppleva stadens mest festglada sida.

Den fotbollsintresserade har knappast missat att staden Barcelona hyser ett av världens absoluta topplag i fotboll. Camp Nou bjuder in och varför inte kombinera med en Stadium Tour innan matchen?

Kokkonsten präglas av både tradition och nyskapande, med spännande rätter baserade på grönsaker och frukt, färsk fisk, korv och olivolja. Vill man provsmaka matkulturen i Barcelona får man inte heller missa de traditionella bakverken och traktens mousserande viner.

När man strosar längs gatorna i Barcelona blir man hela tiden överraskad. Gågatorna i de äldsta kvarteren, grönområdena och det imponerande hamnområdet med moderna anläggningar är exempel på stadens mångfald. Barcelona har kunnat bevara och framhålla sitt förflutna utan att göra avkall på framtidsplanerna. Staden har en utomordentlig infrastruktur för konferenser, möten och internationella sammankomster.

De förträffliga kommunikationerna, medelhavsklimatet och utbudet av kulturaktiviteter har bidragit till Barcelonas funktion som viktigt affärscentrum. Stadens företagsparker, utställningshallar och konferenscenter är öppna för initiativ av de mest varierande slag.

Vare sig man besöker Barcelona i affärer eller som turist kan man njuta av Medelhavet längs Costa Barcelona. Själva staden har också underbara stränder, marinor och golfbanor alldeles vid havet. De naturintresserade har nära till bergen längs kusten och de katalanska Pyrenéerna.

Vi ordnar många trevliga kombinationer till underbara Barcelona!

Kontakta oss gärna för mer information och reseförslag!

  • Ring oss gärna vardagar!

    040-45 69 30Paketresor 09.00 - 17.00 (lunch 12-13)Flygsupport 10.00 - 15.00 (lunch 12-13)
  • Kontakt via e-post

  • Gå med i vårt Nyhetsbrev

  • Skicka en reseförfrågan