Sök

Malaga – Costa del Sol

Under Gibralfaroborgens skydd sträcker en glad och livlig stad ut sig, med mängder av vackra platser såsom boulevarden Alameda Principal och strandpromenaden La Farola.

I egenskap av Costa del Sols huvudstad är Málaga även ett av de viktigaste turistmålen i Spanien, tack vare sitt klimat, stränderna och ett oöverträffligt utbud av golfbanor.

Fenicier, greker, kartager, romare etc. I Málaga hittade de främsta medelhavscivilisationerna för över två årtusenden sedan ett privilegierat läge för att upprätta handelsrutter, tack vare den strategiska situationen av dess hamn. La Alcazaba (700- till 1000-talet) är dessutom en av stadens symboler samt en av de största arabiska fästningarna i Andalusien. I denna fästning har Arkeologiska museet sitt säte, vilket innehåller värdefulla föremål från fenicisk och romersk tid.

Slottet Gibralfaro (1300-talet), som är anslutet till Alcazaba via en mur vägg, har den bästa utsikten över staden. Slottet gränsar mot havet via hamnen och strandpromenaden La Farola, en av stadens främsta nöjesområden. Vid Gibralfaros fot ligger Romerska teatern, tjurfäktningsarenan (känd som La Malagueta) och stadens gamla stadskärna.

I dess centrum reser sig Katedralen (1500- till 1700-talet), även känd som ”la Manquita (Den enarmade damen)” eftersom det högra tornet inte är färdigbyggt. Detta tempel, uppfört i vacker renässansstil, konserverar en intressant samling kapell, vilka innehåller bra exempel av andalusiska religiösa skulpturer. I det gamla kvarteret utmärker sig andra kyrkor som Santiago (1400- till 1700-talet) med det vackra mudéjartornet, los Mártires, Sagrado Corazón och Santo Cristo de la Salud.

Det historiska Málaga erbjuder oräkneliga typiska platser och sevärdheter. Till exempel kan Stadshusets fasad från tidigt 1900-tal beundras, eller torget plaza de la Merced som domineras av obelisken Monumento a Torrijos och vid vilken den välkända konstnären Pablo Ruiz Picassos barndomshem ligger. Vid en promenad i gamla stadskärnan rekommenderas den välbesökta gränden Pasaje de Chinitas, gågatan Granada på vilken Konstmuseet ligger eller huvudgatan calle Larios, den gamla stadskärnans främsta artär.

Staden Málaga har dessutom stora grönområden som Parken, Alameda Principal och trädgårdarna Puerta Oscura och Pedro Luis Alonso.

En bra tidspunkt för att besöka Málaga är under Påskveckan. De här helgdagarna, som i Málaga har förklarats vara av internationellt turist värde, utmärker sig med sina storslagna processioner och passionen som de väcker hos invånarna i stadens kvarter. Ett av de bästa övernattningsalternativen i Málaga är Parador de Málaga Gibralfaro, som ligger bredvid slottet med samma namn. Det rekommenderas dock att rum bokas i god tid för de här datumen.

Det är lockande att resa runt i Málagas omgivning, en provins som utmärker sig för den starka konstrasten mellan inland och kust. På Costa del Sol finns många byar med en lång turisttradition, t.ex. Torremolinos, Fuengirola, Marbella och Estepona. Längs den här kusten kan du också njuta av hotell som Parador de Málaga Golf eller Nerjas Parador.

Vi ordnar många trevliga kombinationer till underbara Costa del Sol och Malaga!

Kontakta oss gärna för mer information och reseförslag!

  • Ring oss gärna vardagar!

    040-45 69 30Paketresor 09.00 - 17.00 (lunch 12-13)Flygsupport 10.00 - 15.00 (lunch 12-13)
  • Kontakt via e-post

  • Gå med i vårt Nyhetsbrev

  • Skicka en reseförfrågan