Sök

Barcelona och kryssningsresa!

Gruppresan med gung och flyt!

Vi är precis hemkomna från en lyckad kryssningsresa tillsammans med 92 glada pensionärer! En resa som fick oss lära känna Barcelona stad samt att vi fick en inblick i bl a städerna Marseille, Genua, Neapel och Palma.

Barcelona:
Vi bodde på Tryp apolo, som är ett 4-stjärnigt centralt beläget hotell med gångavstånd till välkända shoppinggatan “Ramblan”.
Två fantastiskt kunniga svenska guider tog oss med till Montjuicberget och den gamla Olympiabyn. Vi stannade till och njöt av utsikten över Barcelona.

Vidare till Plaza Espana, Gran via, Paseo de Gracias där vi körde förbi Gaudis välkända byggnader. Guiderna berättade om livet i Barcelona och vi stannade till vid Sagrada de Familia – kyrkan som förmodas bli färdigbyggd 2040.

En kort promenad bland de gotiska kvarteren blev avslutningen innan det var dags att bege sig till kryssningshamnen för check in!

Kryssning:
Att lära sig att hitta på ett fartyg som tar ca 4000 passagerare tar flera dagar t o m upp till en vecka för den med dåligt lokalsinne. Vi var glada att alla hittade till vår restaurang redan första kvällen.
God mat, dans och fina kvällsföreställningar blev vår vardag en vecka framåt. Var och en fick i sin takt lära känna nya bekanta, fartyget och hamnarna vi kom till.
Sammanfattning av kryssningsresans höjdpunkter:
– sightseeingtur i Sorrento
– vandring på vulkanen Etna
– Pompeji
– kvällspromenad längs hamnen i Palma

Under resans gång lärde vi känna många roliga och trevliga dalmasar/kullor och några minnesvärda citat vill vi gärna dela med oss:

Nån sa:
– När jag är hemma äter jag gröt, men när jag är på semester – då öppnar jag plånboken!
– Det är så här det ska vara när man har det som sämst!

Tack PRO-Dalarna för en minnesvärd resa! Vi ser fram emot Island 2016!

// Helene och Niklas AOB Travel

  • Ring oss gärna vardagar!

    040-45 69 30Paketresor 09.00 - 17.00 (lunch 12-13)Flygsupport 10.00 - 15.00 (lunch 12-13)
  • Kontakt via e-post

  • Gå med i vårt Nyhetsbrev

  • Skicka en reseförfrågan