Sök

Rundresa Vietnam & Kambodja Light!

Upplev södra Vietnam och Kambodjas allra främsta sevärdheter kombinerat med latar dagar på stranden i Sihanoukville!

Vi inleder vår resa med cykelriksha i Ho Chi Minh City och båttur i Mekongdeltat innan vi fortsätter till Kambodja och den fascinerande och mäktiga ruinstaden Angkor.

Vi njuter av sol och bad vid Sihanoukville som har några av Kambodjas finaste stränder, innan vi avslutar i Phnom Penh.

Du får uppleva storslagna sevärdheter tillsammans med en engelsktalande guide samtidigt som du har gott om tid för egna upptäckter!

Reseperiod: nov 2018 – mar 2019.

Höjdpunkter

 • Cykelrikshatur i Ho Chi Minh City
 • Båttur på Mekongdeltat
 • Ruinstaden Angkor i Kambodja
 • Flytande byar på sjön Tonle Sap
 • Sol, bad och avkoppling i Sihanoukville

DAG 1
Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HO CHI MINH CITY
Vi ankommer Ho Chi Minh City och hälsas välkomna av vår engelsktalande guide som kommer att vara med oss under dessa dagar i Vietnam. Vi äter en gemensam välkomstmiddag på hotellet. Efter middagen bekantar vi oss med staden genom att ta en kvällstur med cykelriksha och se några av de största sevärdheterna som Notre Dame-katedralen, Postkontoret, Stadshuset och Ngoc Hoang-pagoden. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3
I dag gör vi en båttur i det bördiga Mekongdeltat, som består av kanaler som kantas av små byar och fruktodlingar. Vi besöker bland annat den flytande marknaden i Cai Be och får en inblick i hur lokalbefolkningen bor och lever vid floden. Tillbaka i Ho Chi Minh City är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4
Programfri dag för egna upptäckter. Kanske besöker du en av marknaderna eller något av stadens varuhus. Det finns många fina områden att promenera i och flera intressanta museer. Lunch och middag på egen hand.

DAG 5 SIEM REAP
På förmiddagen gör vi en spännande utflykt utanför staden till de berömda underjordiska Cu Chi-tunnlarna. De över 20 mil långa smala tunnlarna i flera våningsplan var FNL:s bas för operationerna kring Saigon och de fungerade även som skyddsrum under Vietnamkriget. På vägen stannar vi och får se hur man tillverkar rispapper. Vi äter lunch tillsammans och därefter tar vi farväl av vår vietnamesiska guide och flyger till Siem Reap i Kambodja, där vi välkomnas av vår engelsktalande kambodjanska guide. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning. Lunch och middag ingår.

DAG 6
Idag gör vi en heldagsutflykt till ruinstaden Angkor, landets andliga och kulturella hjärta mitt i Kambodjas djungel. Angkor består av över hundra tempel, varav det heligaste är mästerverket Angkor Wat, Kambodjas nationalsymbol. Det stora tempelkomplexet från 1300-talet är tillägnat hinduismens gud Vishnu och är lika stort som Förbjudna staden i Peking. Vi besöker även områdets centrum Angkor Thom och Tha Phrom, ett av Angkors vackraste tempel med närmare 300 olika statyer, pelare och torn som med tiden har lindats in i djungelns väldiga trädrötter. Från Phnom Bakheng Hills ser vi den vackra solnedgången innan vi åker tillbaka till Siem Reap och vårt hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7
Efter frukost gör vi en båttur på Sydostasiens största insjö, Tonle Sap, där vi besöker en flytande fiskeby med både skola och polisstation. Sjön Tonle Sap är mycket viktig för Kambodja eftersom den ger fisk och bevattning till närmare hälften av befolkningen. Eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8 SIHANOUKVILLE
I dag flyger vi till Phnom Penh för att sedan ta oss vidare med buss till badorten Sihanoukville för några härliga dagars sol och bad. Sihanoukville har några av landets finaste stränder och här kan man koppla av med en god bok och njuta av det blå havet. Föredrar man att aktivera sig rekommenderar vi en snorkeltur eller en båtutflykt till någon av öarna längs kusten. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9-10
Programfria dagar för sol och bad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11 PHNOM PENH
Vi lämnar Sihanoukville och reser med buss till Kambodjas huvudstad Phnom Penh vid Mekongfloden. Under den franska kolonialmakten var staden känd som Asiens pärla och den har tidigare betraktas som den allra vackraste av de franskbyggda städerna i Indokina. Trots krig och förfall har dock mycket av det gamla bevarats och restaurerats. På eftermiddagen ankommer vi Phnom Penh där vi gör en stadsrundtur. Vi ser bland annat det Kungliga palatset med Silverpagoden, som har ett golv täckt av 5000 silverplattor. Vi besöker också det imponerande Nationalmuseet, som är en av Phnom Penhs arkitektoniska pärlor med sin varma röda terrakotta och vackra tak. Museet är byggt i Khmerstil av fransmännen 1917 och innehåller en av världens största samlingar av khmerkonst. Vi avslutar dagen med en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 12
Tidig morgon tar vi flyget tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag.

[/toggle]

Resan inkluderar:

 • Flyg i ekonomiklass till Ho Chi Minh City och hem från Phnom Penh.
 • Tio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Engelsktalande guide.
 • Entréavgifter till samtliga sevärdheter.
 • Frukost alla dagar, fem luncher och tre middagar exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationsblad.
 • Utrikespolitiska institutets Vietnamfakta och Kambodjafakta.

Pris: fr. 23450kr per person från Köpenhamn, med del i dubbelrum.

Observera att det är visumkrav till Kambodja. Kostnad för visum ingår ej i resans pris.

RING OSS FÖR BOKNING OCH ÖVRIG INFORMATION 040-456930

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning & prisändring.

» Reseförfrågan: Skicka en förfrågan
» Email:
» Telefon: 040-45 69 30

 • Ring oss gärna vardagar!

  040-45 69 30Paketresor 09.00 - 17.00 (lunch 12-13)Flygsupport 10.00 - 15.00 (lunch 12-13)
 • Kontakt via e-post

 • Gå med i vårt Nyhetsbrev

 • Skicka en reseförfrågan